• https://www.facebook.com/caglaronoregerecleri
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905389442426
  • https://instagram.com/caglarplaket
  • https://www.youtube.com/channel/UCc3sRCJY8CzNm__WQM75-7A

ANA SAYFA


     Bir Hilal Uğruna (Türk Bayrağı)

   
Ürün Kodu : CGLR-BHU1923
Üretici : ÇAĞLAR ONORE GEREÇLERİ
Ürün Özellikleri
Şanlı Türk Bayrağı nın üç boyutlu olarak işleme ile sunduğumuz Bir Hilal Uğruna isimli ürünümüz.
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar
Bu özel çalışmamız 10x13cm Al kaide üzerinde 11,5cm çapında hilal ve yıldızdan oluşmakta olup toplam yükseklik 18cm dir. Al Kaide üzerinde 2,5x8cm yazı alanı mevcuttur.

Bayrak bir milletin varlığının ve bağımsızlığının sembolü, tarihinin hatırasıdır. değeri; pamuk, atlas ve ipekten yapılmasına bağlı olmayıp, temsil ettiği milletin kıymeti ile ölçülür. devletin hakimiyetini, bağımsızlığını ve şerefini temsil ettiği için bayrağa saygı gösterilir.

Kırmızı zemin üzerine hilal ve yıldız bulunan bayrak, Osmanlılarda ilk defa 1793'de devletin resmi bayrağı olarak kabul edildi. Ancak bu bayraktaki yıldız, sekiz köşeliydi. Bu bayrak Osmanlı Devleti'nin resmi ve umumi sembolü olarak kullanıldı. Sultan birinci Abdülmecid han zamanında 1842'de yıldızın beş köşeli olması kararlaştırıldı ve Osmanlı bayrağının şekli kesinleşti.

Türk bayrağına efsanevi bir anlam katan bir diğer inanış ise şöyledir. Osmanlıların 1448'de, düşmanlarını ağır bir yenilgiye uğrattığı Kosova savaşından sonraki gece; savaş alanında oluşmuş kan gölünün üzerinde gökyüzünden yansıyan hilal ve yıldız yan yana görünmüştür. Böylece sultan II Murad bu simgeyi devlet bayrakları arasında kullanmaya başlamıştır.Ay yıldızlı bayrağın 1'inci Kosova savaşı sonrası oluşması pek bir mümkün olan bayrak. Ancak o gece hilal ile yan yana gelen herhangi bir yıldız değil Jupiter gezegenidir. Fakat bazıları bu olayın ikinci Kosova savaşı sonrasında olduğunu söyler ki bu yanlıştır çünkü o gün ay yeniay evresinde olup herhangi bir şekilde gökyüzünde belirmemiştir. Bu efsaneye göre ise; Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi, rüyasında göğsünde bir hilal ile yıldızın belirdiğini ve göğsünün büyümeye başladığını görmüştür. Bu rüyayı devletinin cihana hükmedecek kadar büyüyeceğine bağlamış ve bayraklarında kullanmaya başlamıştır. 

1844 yılında ise Tanzimat döneminde Abdülmecit tarafından alınan kararla Türk bayrağındaki sekiz köşeli yıldız 5 köşeli halini almıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile beraber de 29 Mayıs 1936 tarihinde Türk bayrağı şekil olarak TBMM tarafında belirlenmiştir. Ardından ise 25 Ocak 1985 tarihinde Türk bayrağının ölçüleri Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmiştir.

Al renk adı kutsallık içerdiği içindir ki, Türkler, "kırmızı bayrak" değil "al bayrak," "kırmızı kan" değil "al kan," demişlerdir. Yermek, aşağılamak anlamında "karalamak" derken, yüceltmek, övmek, kutsamak karşılığı da, "allamak" sözünü kullanırlar. Bugün dilimizde kullandığımız "allamak pullamak" sözü de aynı maksatla kullanılmaktadır.

Bir Hilal Uğruna İsimli Ürünümüzü sipariş vermek için aşağıdaki sipariş formunu eksiksiz doldurmanızı rica ediyoruz. İletişim bilgileri eksik olan taleplere dönüş yapılmayacaktır.


    
 
 
Tüm Alanları Doğru ve Eksiksiz Doldurmanızı Rica Ederiz. Aksi Taktirde Siparişinize Cevap Verilmeyecektir.
Ürün Talep Formu
Ad Soyad
Sipariş Miktarı
Telefon
İl
Adres
E-Mail
Mesaj
 
 
 
   Sipariş sözleşmesinin tamamını okuduğumu ve anladığımı beyan ederim.